
ဒီေန႔ တစ္ခါမွမလုပ္ဖူးတဲ့ ဆူ႐ွီလုပ္စားပါတယ္။ ကိုယ္တိုင္ဆူ႐ွီလုပ္စားခ်င္တဲ့ သူငယ္ခ်င္းေတြအတြက္ လုပ္နည္းေလးတင္ေပးလုိက္ပါတယ္။ အလြယ္လုပ္နည္းေလးပါ။
လိုအပ္မယ့္ Ingredient ေတြကေတာ့ -
|
|
|
|
|
|
|
၁။
ဆူ႐ွီထမင္းကို ၄နာရီခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။ ထို႔ေနာက္ ေရစစ္ၿပီး ထမင္းအိုးထဲမွာ ေရ 2 Cups ထည့္ၿပီး တည္ပါ။ ထမင္းက်က္ ေရခန္းၿပီဆိုတာနဲ႔ ထမင္းအိုးပိတ္လိုက္ပါ။ ခ်က္ခ်င္း ထမင္းပူကို Rice Vinegar နဲ႔ နယ္ပါ။ ၿပီးရင္ ပန္းကန္ေပၚမွာ နယ္ၿပီးသားထမင္းကို ျဖန္႔ၿပီး အေအးခံပါ။
၂။
ထို႔ေနာက္ ေရညွိ တစ္ခ်ပ္ကို ဆူ႐ွီလိပ္တဲ့ ဖ်ာေပၚမွာ ခင္းပါ။ ၿပီးရင္ ေအးသြားတဲ့ ထမင္းကို ေရညွိေပၚမွာ ပါးပါးျဖန္႔ခင္းပါ။ လိပ္မယ့္ ဖ်ာရဲ႕ ေအာက္ဖက္နဲ႔ အေပၚဖက္မွာ ထမင္းမတင္ဘဲ ၂ စင္တီမီတာခန္႔ခ်န္ထားၿပီး ထမင္းကို ခင္းပါ။ လိပ္ရင္ပိုၿပီးလြယ္ေအာင္လို႔ပါ။
၃။
ံၿပီးရင္ ထည့္မည့္ wasabi ၊ ေထာပတ္သီး၊ သခြားသီးနဲ႔ smoked salmon တို႔ကို ထမင္းျဖန္႔ထားတာရဲ႕ အလယ္မွာ လိုသေလာက္တင္လိုက္ပါ။
၄။
ထို႔ေနာက္ ဆူ႐ွီကိုလိပ္လို႔ရပါၿပီ။ ဆူ႐ွီလိပ္နည္းမွာ အနည္းငယ္ခက္ခဲပါသည္။ ေအာက္က Youtube ဗီဒီယိုထဲမွာပါသလို လိပ္ၾကည့္ပါ။ လုပ္ရင္းလုပ္ရင္းနဲ႔ ကၽြမ္းက်င္လာပါလိမ့္မယ္။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ စစလိပ္ခ်င္းမွာ ေတာ္ေတာ္ဒုကၡေရာက္ပါတယ္။ ေနာက္မွ နည္းနည္းကၽြမ္းက်င္သြားပါတယ္။
ဒီလုပ္နည္းေလးက ကၽြန္ေတာ္ ဟင္းခ်က္နည္း Website တစ္ခုကသိရတာပါ။ ဒီထက္ေကာင္းေအာင္လုပ္လို႔ရမယ့္နည္းေတြ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ လြယ္လြယ္နဲ႔ လုပ္စားခ်င္ရင္ေတာ့ ဒီနည္းေလးက အသံုးဝင္ပါတယ္။ လုပ္ၾကည့္ပါ။ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။
ေနတိုက္႐ွိန္း
No comments:
Post a Comment